Haal de lente in huis met inbouw- en opbouwspots


Vroeger licht in de ochtend, langer licht in de avond: heerlijk, die lente. Maar wordt je verlichting binnenshuis dan niet minder belangrijk? Wel integendeel! Met de juiste inbouw- en opbouwspots zorg je immers voor de perfecte sfeer van zodra de schemering valt. In deze blog lees je alles over de soorten spots en hun vele mogelijkheden. Of liever: je leest hoe je die heerlijke lente gewoon mee naar binnen brengt.

Inbouwspots: subtiel en handig

Vraagt je interieur om subtiele en elegante lichtelementen? Dan kies je best voor inbouwspots, want die kun je perfect integreren in je muren of plafonds. Extra bonus: ze zijn bijzonder gebruiksvriendelijk - lees: je hoeft ze helemaal niet af te stoffen.

Maar hoe kies je nu de juiste inbouwspots? Ze komen namelijk in veel maten, vormen en kleuren, en ze kunnen kantelbaar zijn. Zo zijn er ronde of vierkante inbouwspots, met een bladveer of een springveer.

Om te beginnen moet je weten in welke ondergrond je de inbouwspots wil plaatsen. Heb je een betonnen plafond? Dan kies je voor spots met een bladveer.

Beschik je integendeel over een gyproc plafond? Dan zijn inbouwspots met een springveer jouw ding.

Verder heb je de keuze uit ronde of vierkante spots - afhankelijk van de vorm van de inbouwopening. En ze komen in verschillende kleuren: wit, zilver, zwart of lichtgrijs. Je kunt kiezen voor spots in dezelfde kleur als je plafondverf, maar als je een avontuurlijke toets aan je interieur wil toevoegen, dan kies je gewoon een wat spannendere kleur (rood of goud bijvoorbeeld, zoals bij de SWAP-spots).

Opbouwspots: makkelijk en veelzijdig

Wil je meerdere onderdelen in één ruimte doen baden in het licht, of een waaier aan sfeertoetsen aanbrengen in je interieur? Dan kies je best voor opbouwspots. Je kunt meerdere spotjes installeren op één lichtpunt, waardoor je een ruimte met weinig mogelijkheden toch uitstekend kunt verlichten.


Bounce: één tot zes lichtpunten

Kies bijvoorbeeld voor de opbouwspots in de nieuwe collectie van Bounce: je hebt de keuze uit 1 tot maar liefst 6 lichtpunten per armatuur, en de spots zijn volledig zwart, zwart met goud of wit met goud. De lichtbron zelf is niet meegeleverd, dus je kunt ze sowieso combineren met de Philips Hue GU10-spot. Feit is: hiermee drapeer je elke keuken, woon- of slaapkamer in de geschikte gloed.

Philips: gerichte gloed voor de perfecte sfeer

Ook Philips heeft een bijzonder assortiment opbouwspots. Onze tips vind je hieronder:
Philips Kosipo. Elegant en hedendaags langwerpig armatuur met 1, 2, 3 of 4 draaibare spotlampen waarmee je verschillende onderdelen van je ruimte of accessoires gericht kunt verlichten.

Philips Paisley. Wit metalen armatuur met van 1 tot 4 draaibare spots dat vooral past in strakke moderne kamers.

Philips Pongee. Cirkelvormig zwart of wit armatuur voor maximaal vier richtbare spots. 

Philips Box (led). Dim het licht in je kamer naargelang je activiteit of je stemming: helder om bij te lezen of te werken, sfeervol en warm als je onderuit zit.  

Philips Bukko (led). Van warm naar helder wit met één druk op de knop: dat doe je met de Bukko-opbouwspots. Ideaal voor wie de sfeer in zijn kamer wil aanpassen aan de grillen van het lenteweer. 


Slimme inbouw- en opbouwspots: te bedienen vanuit je luie zetel

Geen zin om op te staan om je spots aan te passen aan je veranderende lentestemming? Dan bedien je ze toch gewoon via je smartphone of tablet! Philips Hue heeft een ruim assortiment inbouw- en opbouwspots die je kan aansluiten op de Philips Hue Bridge: zo tover je al je favoriete lichtsferen tevoorschijn met je vingertop.


Wil je graag grasduinen in ons hele assortiment? Dat kan hier: