DE JUISTE KEUKENVERLICHTING: BASIS, FUNCTIONEEL ÉN SFEERVOL


Van verse soep tot geheimen, in een keuken wordt veel gedeeld. Maar hongers stillen en ochtendhumeuren opklaren vraagt om gepaste verlichting. Hoe je jouw keuken, een van de meest centrale plaatsen in huis, optimaal verlicht om te koken, te babbelen en bij te kletsen lees je hieronder. Van basis keukenverlichting tot sfeervol tafelen!

Een goede basisverlichting

Aan het begin of het einde van een werkdag schijnen de zonnestralen meestal niet meer door de ramen. Maak je keuken dus leefbaar met voldoende basisverlichting, centraal in de ruimte. Inbouwspots of opbouwspots geven je voldoende zichtbaarheid én laten je toe op zoek te gaan naar die latenightsnack.


Functioneel wit licht

Kruidenpotjes lezen of wortels à la julienne snijden gaan vlotter met wit licht, om je concentratie en focus te bevorderen. Bovendien voorkomen lampen of lightstrips boven het aanrecht, onder de hangkastjes of boven het kookvuur schaduwvorming op je werkvlak. Heb je geen keukenkastjes waar een ledbuis met koelwit licht onder kan? Installeer dan een hanglamp boven je kookeiland.


Sfeervolle leefkeuken

Niets leuker dan nog wat natafelen en bijpraten met je gezin. Maak het gezellig met een rechthoekige Quadro hanglamp of een andere decoratieve hanglamp boven de eettafel. Een dimbare lamp, zoals de Philips Hue Fair White Ambiance hanglamp, laat je toe om op elk moment de juiste sfeer te zetten, via de schakelaar of via de Hue app.

Nog vragen over keukenverlichting? Maak een afspraak met een van onze lichtadviseur.