ZÓ ZIT DAT: WATERDICHTE BUITENVERLICHTING


Buitenverlichting kiezen is buitengewoon makkelijk als je weet waarop je moet letten: de IP-waarde. Wij geven een woordje uitleg én inspiratie om je tuin te decoreren met trendy grondspots, gevelspots, gevellampen en tuinpalen.

Kijk naar de IP-waarde van je buitenverlichting om te weten of die geschikt is voor de uitverkoren plek. De IP-waarde bestaat uit twee cijfers. Het eerste cijfer geeft aan hoe goed de lamp beschermd is tegen de impact van allerlei voorwerpen. Het tweede cijfer duidt op de bescherming tegen vocht. Voor buiten heb je minstens een IP23-waarde nodig. Een IP68-waarde is zelfs bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. 


Grondspots 

Licht mooie bloemperken, exotische bomen, bloeiende struiken of kunstobjecten uit met Apache inbouwgrondspot met IP67-waarde. Of leg het accent op de diepte of breedte van je tuin met meerdere grondspots in een lineaire opstelling.


Wandverlichting: spots 

Wandspots, zoals de subtiele Aspen wandlampen met IP65-waarde, zetten je gevel in de kijker met een krachtige lichtbundel op je gevel.  Gevelverlichting: wandlampen

Even subtiel als een wandspot, maar net dat tikkeltje decoratiever is gevelverlichting met een downlight, uplight of dubbele lichtbundel. Verkies je die laatste, overweeg dan de Kandachu wandlamp met IP54-waarde. Dé favoriet uit deze nieuwe outdoorcollectie is zonder twijfel de trendy zwarte Kandachu. Tuinverlichting 

Tuinpaden verlichten doe je in stijl met de Ruka tuinpalen met IP54-waarde, gemaakt van een aluminium frame met een houtaccent voor een natuurlijke, warme look. Ga voor een tuinpaal op enkel-, knie- of heuphoogte.


Op zoek naar buitenverlichting met een extra touch?

Het Scandinavische verlichtingsmerk Nordlux ontwierp hippe designs zoals Fold, CantoFront, Blokhus in zwart, wit en zelfs zilver en goud, met IP44-waardes en hoger. Bekijk ook zeker de Nordlux lampen van gegalvaniseerd staal, want die zijn bestand tegen zowat alle weersomstandigheden en bieden een garantie van 15 jaar op anti-corrosie. 

Bekijk meer buitenverlichting in onze webshop. 

Alle buitenlampen
ANDY Tuinspies 1x
APACHE Grondspot LED 1x6,5W/442lm Zilver
ARTEGO Wandlamp LED 1x8W/468lm Zwart
Aspen Wandlamp LED 1x3W/200lm Wit
Aspen Wandlamp LED 1x3W/200lm Zwart
Aspen Wandlamp LED 1x3W/210lm Antraciet
ASTUN Tafellamp LED 1x22W/188lm Lichtgrijs