Hoe kan ik lampen toevoegen met behulp van een Philips Hue Dimmer Switch?


OPGELET: Om te bepalen welke werkwijze je dient te hanteren dient u eerst één van onderstaande scenario's te kiezen die van toepassing is op uw situatie.

Scenario 1: Ik heb geen Philips Hue Bridge, maar ik wil mijn Philips Hue lampen/lichtbronnen wel kunnen bedienen met een Philips Hue Dimmer Switch:
Heb je (nog) geen Philips Hue Bridge en wil je wel kunnen genieten van een eenvoudige  rechttoe rechtaan bediening dan kun je via deze methode zeer envoudig tot wel 10 lampen koppelen aan 1 enkele Philips Hue Dimmer Switch. 
Houdt de Dimmer Switch dicht bij de lamp(-en) die je wilt koppelen en druk vervolgens 15 seconden op de "I"  of "aan/uit" knop van de Philips Hue Dimmer Switch (afhankelijk van het model).
De lamp en het ledje op Dimmer Switch zullen een aantal keer knipperen blijf onafgebroken op de knop drukken gedurende deze 15 seconden. 
De lamp is nu gekoppeld en u  kunt nu genieten van een een ongezien bedieningsgemak.

Scenario 2: Ik heb een Philips Hue Bridge en mijn lampen zijn nog niet zichtbaar in de App? 
Er zijn 4 methoden om lampen toe te voegen aan de Philips Hue Bridge:

 1. Lampen automatisch toevoegen met behulp van de Philips Hue App:
  Deze metode is de meest eenvoudige en werkt bijna altijd. Enige voorwaarde is dat de lamp/lichtbron nog niet eerder mag zijn aangemeld op een Philips Hue Bridge en/of Philips Hue Dimmer Switch. Alle Philips Hue armaturen die geleverd worden inclusief Philips Hue Dimmer Switch zijn reeds voorgekoppeld.

  Om lampen automatisch toe te voegen aan je Philisp Hue Bridge volg dan de stappen op de pagina
  Hoe voeg ik extra lampen toe aan mijn Philips Hue Bridge

 2. Manueel toevoegen aan van lampen aan de Philips Hue Bridge:
  Deze methode werkt altijd. Je zult wel toegang moeten hebben tot het serienummer. In het geval van verwisselbare lichtbronnen kun je het serienummer terugvinden op de lampvoet. In het geval van armaturen kun je deze aflezen op het zilverlabel op de gerbuikshandleiding of op het armatuur (plafondbevestiging of bodemplaat).

  Om lampen manueel toe te voegen aan je Philips Hue Bridge door middel van het serienummer volg dan de stappen op de pagina Hoe voeg ik extra lampen toe aan mijn Philips Hue Bridge

 3.  Lampen toevoegen aan de Philips Hue Bridge via "Touchlink":
  Als bovenstaande methoden niet werken kun je de koppeling vaak alsnog forceren door middel van de "Touchlink" methode.

  Om de lampen toe te voegen aan je Philisp Hue Bridge via "Touchlink" volg dan de stappen op de pagina Hoe kan ik lampen of accessoires toevoegen aan mijn Philips Hue Bridge via touchlink?

 4. Lampen toevoegen via een Philips Hue Dimmer Switch:

  Om lampen toe te voegen aan je Philips Hue Bridge door middel van een Philips Hue Dimmer Switch volg je onderstaande stappen:

Stappenplan om Lampen/lichtbronnen toe te voegen aan de Philips Hue Bridge door middel van de Philips Hue Dimmer Switch:


 1. Reset de Philips Hue Dimmer Switch
  Dit doe je door met een paper clip of een ander fijn en puntig voorwerp in het gaatje te drukken dat je kunt terugvinden aan de achterzijde met opschrift setup. Dit doe je gedurende 15 seconden.
  Het statuslampje op de Philips Hue Dimmer Swicth zal groen oplichten. Dit is het teken om de reset knop te lossen.
  Vervolgens zal et statuslampje nog 1x groen/oranje oplichten om daan aanhoudend oranje te knipperen. De Philips Hue Dimmer Switch is nu klaar om gekoppeld te worden aan kke lampen.
 2. Schakel de stroom van de lamp/lichtbron die je wilt koppelen even uit en dan weer aan.
 3. Koppel de Philips Hue lamp/lichtbron aan de Philips Hue Dimmer Switch door gedurende 15 seconden de "I" of "Aan/Uit" knop ingedrukt te houden en dichtbij de lamp te houden.
  De lamp zal 3x knipperen en nog eens oplichten. Wacht nog een paar seconcen vooralereer je de knop lost.
 4. Test of je de lamp kunt bedienen met de Philips Hue Dimmer Switch. ALs dit niet het geval is herhaal je stap 2 en 3.
 5. Wil je nog meer lampen koppelen met de Philips Hue Dimmer Switch? Herhaal dan stap 3 tot en met 4.
  OPGELET: Je kan tot maximaal 10 lampen per Philips Hue Dimmer Switch per keer koppelen met deze procedure.
 6. Vervolgens druk je nog eens heel kort (minder dan 1 seconde) met de paperclip in het gaatje aan de achterzijde van de Philips Hue Dimmer Switch. Het LED lampje gaat nu knipperen.
 7. Koppel vervolgende de Philips Hue Dimmer Switch aan de Philips Hue Bridge. Volg hiervoor onderstaande stappen:

  Stap 1: Open de Officiële Philips Hue app
  Stap 2: Druk op "Instellingen"
  Stap 3: Druk op "Accessoires"
  Stap 4: Druk op "Accessoire Toevoegen"
  Stap 5: Druk op "Hue Dimmer switch"
  Stap 6: Maak je keuze tussen de juiste versie van de Hue Dimmer Switch
  Stap 7: Bevestig dat je de LED ziet oranje ziet knipperen (of druk op "ik heb hulp nodig" en volg de stappen om het LED lampje oranje te laten knipperen
Wil je meer dan 10 lampen koppelen? Herhaal dan de gehele voorgaande procedure vanaf punt 1. Reset de Philips Hue Dimmer Switch