Is Philips Hue geschikt voor gebruik buitenshuis?


Ben je op zoek naar Philips Hue buitenverlichting? Neem dan eerst even een kijkje op deze pagina.

Niet gevonden wat je zoekt? Geen probleem! Je kunt in vele gevallen een klassiek buitenarmatuur omvormen naar een slim aramtuur door er een Philips Hue lichtbron in te draaien.  We raden je in dit geval wel aan om volgende aandachtspunten goed te lezen.

Aandachtspunten voor gebruik van Philips Hue buitenshuis:

  1. Kies een armatuur dat geschikt is voor gebruik buitenshuis en de Philips Hue lamp beschermt tegen de weersinvloeden.
  2. De Philips Hue lampen dienen bereikbaar voor je Hue netwerk (lees onderstaande tips ter optimalisatie van het bereik van Philips Hue buitenshus).
  3. Vermijd ten allen tijde dat de Philips Hue lichtbronnen worden blootgesteld aan extreme temperaturen en vochtigheid
  4. We raden steeds aan om verlichting te laten plaatsen door een vakman (electricien).

Tips ter optimalisatie van het bereik van de buitenlampen binnen het Hue netwerk?

Alle Philips Hue lampen binnen je netwerk zijn onderling met elkaar verbonden via een zogenaamd "mesh netwerk" principe. Hoe meer lampen je toevoegt, hoe beter en groter je bereik zal worden.

Als je een nieuwe lamp wilt toevoegen is het dus van belang dat je nieuwe lamp op zijn minst 1 andere lamp in je netwerk kan "voelen". Eens je besloten hebt om Philips Hue ook in je tuin te gaan installeren is het dus zaak om je Philips Hue netwerk buitenshuis te krijgen. Dit is zeer eenvoudig met inachtname van onderstaande tips:

  • Het makkelijkste startpunt is de voor- of achtergevel. Ervarig leert ons dat in de meeste gevallen het signaal van het Philisp Hue netwerk door een wandlamp gemonteerd op de gevel kan opgepikt worden en dus op zijn beurt kan doorgezet worden naar je voor- of achtertuin.
  • Wil je een lamp aansturen dieper in de tuin die buiten het bereik valt van je Philips Hue netwerk? Plaats dan halverwege een tuinpaaltje of prikspot bij die als overbrenger kan dienen van je Philips Hue netwerk.
  • Kies bij voorkeur geen aramturen gemaakt van dikke RVS of metaalstructuren. Deze kunnen de signalen van je Philips Hue netwerk tegenhouden.