Lichtplannen

Persoonlijk op maat gemaakt

Ga je verhuizen of renoveren? Het juiste licht op de juiste plek krijgen, is een complexe taak. Het is niet evident om tijdens een verbouwing meteen ook aan de positionering van je licht te denken. Laat onze lichtadviseurs je helpen om in een vroeg stadium van je bouwproject een lichtplan uit te werken. 

Hoeveel kost een lichtplan?

Soort lichtplan
Kostprijs
Lichtplan voor één grote kamer (bv: zolder) of 2 kleine kamers (keuken + wasplaats)€150
Lichtplan voor een volledig huis (exclusief tuin)€250
Lichtplan voor een tuin€150
Lichtplan voor huis en tuin€300
Lichtplan voor een groter project (bv: kantoor, gebouw) €450
Lichtplanner aan huis*
€50
Philips Hue configurator
€30

Cashback van €50 per aankoopschijf van €500.
De waarde van de cashback kan nooit groter zijn dan de kostprijs van het lichtplan.

*Bij elke vorm van lichtplan is er de mogelijkheid om een professionele lichtplanner aan huis te laten komen. Deze dienst kost €50 en is niet terug betaalbaar. Lichtplan aan huis is mogelijk binnen een straal van 50 kilometer rond de shop. Buiten deze straal vragen we €1 extra per kilometer tussen de shop en klanten. (Bv: je woont op 63km van de shop, dan betaal je €63 verplaatsingskosten. Onder 50km is het altijd €50.

Hoe ga je te werk?

Stap 1: Maak een afspraak

Contacteer je dichtsbijzijnde Light Gallery winkel of onze online lichtplanner telefonisch of via mail.

Tijdens je aanvraag is het belangrijk om volgende punten aan te geven:
  • Gaat het om een renovatie of nieuwbouw?
  • Zijn er al lichtpunten aanwezig en zo ja, hoeveel?
  • Tegen wanneer heb je een uitgetekend lichtplan nodig? Hou er gelieve rekening mee dat het enkele weken kan duren vooraleer een plan is uitgewerkt.
  • Stuur digitaal je bouwplan al mee door. We hebben dit digitaal in pdf-formaat nodig.
  • Gelieve ook moodboards en foto’s door te sturen van verlichting en interieur die je wenst te plaatsen.

Online lichtplanner

Email: lightplanner.light-gallery@signify.com

Light Gallery Drogenbos

Tel: 02/ 377 16 32

Email: drogenbos.light-gallery@signify.com 

Light Gallery Gent

Tel: 09/222 78 41

Email: gent.light-gallery@signify.com 

Light Gallery Boortmeerbeek

Tel: 015/51 52 29

Email: info@lightgallery-boortmeerbeek.be 

Light Gallery Arlon

Tel: 063/ 46 00 86

Email: arlon.light-gallery@signify.com


Stap 2: Overleg met een lichtexpert

Op de dag van je afspraak kom je langs in een Light Gallery winkel. Je hebt een uitgebreid gesprek met een lichtadviseur waarin we jouw wensen en bouwplan analyseren. 

We bepalen de functie en het type van verlichting, technische bijzonderheden en het budget. De afspraak zal 1 uur duren en jullie spreken een datum af voor oplevering van het volledige lichtplan op basis van de planning van de bouw.


Stap 3: Lichtexpert tekent je plan uit

De lichtadviseur gaat aan de slag met behulp van alle inspiratie die hij/zij opdeed tijdens jullie gesprek. Hij/zij tekent het volledige lichtplan uit binnen de afgesproken termijn en stuurt je dit op. Hierop geef jij feedback waarmee onze lichtadviseur verder mee kan werken.


Stap 4: Finale vormgeving en advies

Drie maanden voor de verlichting geïnstalleerd gaat worden, moet je terug contact opnemen met de lichtplanner. Tijdens deze afspraak overlopen jullie het definitieve lichtplan en bepalen jullie exact welke lampen uit de winkel we gaan bestellen.


Lichtplan met Philips Hue

Kies je voor Philips Hue verlichting in je lichtplan? Dan heb je de optie om de producten te laten configureren in de app door een lichtadviseur. Wij stellen de gewenste instellingen voor jou in de app. Belangrijk hierbij is dat de Philips Hue lampen al geïnstalleerd moeten zijn, er moet stroom en wifi-verbinding zijn. De prijs voor de configuratie is €30 per uur, exclusief vervoerkosten.

Laat je inspireren

Wat is een lichtplan?

Een lichtplan is een ontwerp van de ideale verlichting zoals die er in jouw ruimte uit moet gaan zien. Op basis van de plannen van de architect worden de verschillende lichtpunten getekend. Het lichtplan wordt dus opgesteld ná het tekenen van de bouwplannen.

De lichtadviseur houdt rekening met natuurlijke lichtinval, de positie van de meubels en de activiteit waar het licht gebruikt voor zal worden. De lichtexpert weet exact waar hij op moet letten en hoe hij al deze elementen moet combineren in een uitgebalanceerd plan.

We maken lichtplannen voor één ruimte, een volledig huis, voor je tuin, kantoorgebouwen of grotere projecten. Onze lichtadviseurs geven advies voor designverlichting, maar ook technische verlichting op basis van jouw voorkeuren.

Beschikt jouw woning al over lichtpunten en bekabeling? Je kan nog steeds een lichtplan laten opmaken. Op basis van je bestaande lichtpunten kunnen we nog steeds heel wat verbeteringen realiseren. Er bestaan bijvoorbeeld oplossingen zoals railsystemen die het mogelijk maken om je ruimte toch op een heel andere manier te belichten.

Waarom is zo’n lichtplan belangrijk?

Verlichting heeft een enorme impact op de sfeer, je gemoed en hoe efficiënt je bepaalde taken in een ruimte kan uitvoeren. Elke ruimte heeft een andere functie, bijvoorbeeld in de keuken heb je heldere verlichting nodig om goed te kunnen koken, maar eet jij ook aan je keukeneiland? Dan heb je eerder gezellige warme verlichting nodig. Onze lichtadviseurs brengen alle lichtfactoren in kaart en adviseren je bij het kiezen van de juiste verlichting en plaatsing.

Heb je nog twijfels of een lichtplan een goed idee is voor jouw ruimte? Bel ons dan even op of stuur ons een mailtje!