Jouw verlichtingsproject op maat

Laat je bijstaan door onze experts bij al je verlichtingprojecten en til je bouwproject of renovatie naar een hoger niveau.

Het juiste licht op de juiste plek krijgen, is een complexe taak. Het is niet evident om tijdens een groots project als een verbouwing meteen ook de positionering van je licht uit te denken tussen alle andere klussen. Omdat licht zo’n belangrijk deel van je interieur uitmaakt, raden we je dan ook aan om op tijd met de verlichting in je ruimtes rekening te houden. Wanneer je deze pas tegen het einde van je project toevoegt, loop je een mooie kans mis. Licht kan immers je kamers nog 10 keer mooier maken. Herkenbaar? Onze professionals helpen je graag in een vroeg stadium van je project met je lichtplan. Lees er hieronder alles over!

Wat is een lichtplan? 

Een lichtplan is een visuele voorstelling van de lichtopstelling zoals die er in jouw ruimte uit moet gaan zien. Op basis van de plannen van de architect worden de verschillende lichtpunten getekend. Het lichtplan wordt dus opgesteld ná het tekenen van de bouwplannen.

De lichtplantekenaar houdt rekening met natuurlijke lichtinval, de positie van de meubels en de activiteit waar het licht gebruikt voor zal worden. De lichtexpert weet exact waar hij op moet letten en hoe hij al deze elementen moet combineren in een uitgebalanceerd plan.

Hoe ga je te werk?

1. Maak een afspraak

Contacteer je dichtsbijzijnde Light Gallery winkel of onze online lichtplanner.
Tijdens je aanvraag is het belangrijk om volgende punten aan te geven: 
- Gaat het om een renovatie of nieuwbouw? 
- Zijn er al lichtpunten aanwezig en zo ja, hoeveel? 
- Tegen wanneer heb je een uitgetekend lichtplan nodig? Hou er gelieve rekening mee dat het enkele weken kan duren vooraleer een plan is uitgewerkt. 
- Stuur digitaal je bouwplan al mee door. We hebben dit niet enkel op papier nodig, maar ook in pdf-formaat.

De winkel zal daarna contact met je opnemen om een datum af te spreken.

Online lichtplanner

Email: lightplanner.light-gallery@signify.com

Light Gallery Drogenbos

Tel: 02/ 377 16 32

Email: drogenbos.light-gallery@signify.com 

Light Gallery Kuurne

Tel: 056/71 36 30

Email: kuurne.light-gallery@signify.com 

Light Gallery Boortmeerbeek

Tel: 015/51 52 29

Email: info@lightgallery-boortmeerbeek.be 

Light Gallery Arlon

Tel: 063/ 46 00 86

Email: arlon.light-gallery@signify.com

Light Gallery Gent

Tel: 09/222 78 41

Email: gent.light-gallery@signify.com 

2. Overleg met een expert

Kom op de dag van je afspraak naar jouw Light Gallery winkel. Je hebt een uitgebreid gesprek met jouw lichtadviseur waarin hij jouw wensen en bouwplan analyseert en jou alle opties uit de doeken doet. Jullie spreken een datum af voor de oplevering van het volledige lichtplan.

3. De expert tekent je plan uit

De lichtadviseur gaat aan de slag met behulp van alle inspiratie die hij opdeed tijdens jullie gesprek. Hij tekent het volledige lichtplan uit binnen de afgesproken termijn en stuurt je dit op. Hierop geef jij jouw feedback waarmee hij de laatste puntjes op de i kan zetten.

4. Finale vormgeving en advies

Je lichtadviseur neemt contact met je op voor een tweede afspraak om het definitieve lichtplan te overlopen. Hierbij adviseert hij ook welke producten uit de winkel perfect in jouw plan passen. Voilà! Een lichtplan - perfect op maat.

Onze lichtexperts

In haar winkels stelt Light Gallery al jaren ervaren adviseurs ter plaatse om haar klanten zo goed mogelijk te adviseren bij het uitwerken van al hun lichtprojecten en om verbouwpijnen te verlichten. Omdat we ervan overtuigd zijn dat het kiezen van de juiste verlichting voor de juiste plaats een complexe taak is, proberen wij het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken: je maakt een afspraak, komt naar de Light Gallery-winkel naar keuze met jouw bouwplannen en onze lichtexpert doet de rest. Dankzij jarenlange ervaring en doorgewinterde trainingen kan jij rekenen op een uitgebalanceerd plan op maat voor jouw ruimte.

Vaak gestelde vragen


Hoeveel kost een lichtplan?
Na je eerste contactmoment met de lichtexpert betaal je €150. Voor dit bedrag heb je de twee overlegmomenten met de lichtexpert én tekent die je volledige lichtplan uit. Koop je ook je verlichting zelf aan bij Light Gallery? Dan krijg je je €150 euro korting op je factuur indien deze minstens €1000 bedraagt. Anders gezegd: dan krijg je je lichtplan cadeau!

Kan iedereen een lichtplan laten opmaken?
Ja! Het maakt niet uit of je een eigen restaurant of kapperszaak hebt of dat je je woning aan het bouwen of renoveren bent. Onze lichtexperts houden rekening met de noden van jouw ruimte en tillen de verlichting van jouw project naar een hoger niveau.

Plaatsen jullie de verlichting ook?
We plaatsen de verlichting niet zelf, maar we kunnen je wel in contact brengen met een professionele installateur die ervaring heeft met onze lichtplannen en deze tot in de puntjes tot uitvoering kan brengen.

De lichtpunten in mijn huis bestaan al, maar ik ben hier niet tevreden over, kan ik deze vervangen met een nieuw lichtplan?
Beschikt jouw huis reeds over lichtpunten en bekabeling? Dan kunnen we hiermee creatief aan de slag! Op basis van je bestaande lichtpunten kunnen we nog steeds heel wat verbeteringen realiseren. Er bestaan bijvoorbeeld oplossingen zoals railsystemen die het mogelijk maken om je ruimte toch op een heel andere manier te belichten.

Heb je nog twijfels of een lichtplan een goed idee is voor jouw ruimte? Bel ons dan even op of stuur ons een mailtje!