Verkoopsvoorwaarden

Algemene consumenten verkoopvoorwaarden (“Voorwaarden”)

Deze Voorwaarden zijn van toepassing als je als consument een product koopt op onze webshop https://www.lightgallery.com (“Webshop”)
Wij vragen je om deze Voorwaarden goed te lezen voordat je een product bestelt via onze Webshop.
Als je niet in België woont, maar in Nederland of Luxemburg dan kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie sectie 12 voor meer input.

1. Wie we zijn en contactgegevens
 • Wij zijn Signify Belgium NV (“Light Gallery”, “wij”, “we”, “ons” of “onze”)
 • Onze maatschappelijke zetel: Tweestationsstraat 80, 1070 Brussel, België
 • RPR-nummer: 0403138532
 • BTW: BE0403138532
Je kunt ons bereiken via het contactformulier of chatfunctie op onze Webshop. Daarnaast verwelkomen wij je graag in onze winkels.
Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.

2. Wanneer gelden deze voorwaarden?
Deze Voorwaarden zijn van toepassing als je als consument een product koopt via onze Webshop.

We sturen je een email met de details van je order nadat je bij ons een bestelling plaatst. Onze acceptatie van jouw bestelling vindt plaats op het moment dat wij de producten naar jou verzenden. Wij sturen je een email met de verzenddetails (“Bevestiging Bestelling”). Op dat moment komt er een overeenkomst tussen ons in stand en ben je gebonden aan deze voorwaarden (de “Overeenkomst”).

Het kan gebeuren dat wij de bestelling niet kunnen accepteren, bijvoorbeeld als uit ons onderzoek blijkt dat je te jong bent om onze producten zelfstandig te bestellen, jouw betaalgegevens niet correct zijn of niet te verifiëren, het product niet meer beschikbaar is, er een foutieve prijs zichtbaar was op de Webshop. Wij zullen in deze gevallen contact met je opnemen en je uitleggen waarom wij jouw bestelling niet accepteren of onder welke aanvullende voorwaarden wij toch bereid zijn deze te accepteren.

In deze Voorwaarden hebben wij beschreven wat je van ons kunt verwachten en wij van jou.

Wij voegen alle relevante informatie en gegevens die je nodig hebt bij de Bevestiging Bestelling. Je kunt deze informatie ook vinden op onze Webshop.

Wij behouden het recht voor om de Voorwaarden te wijzigen. Op onze Webshop vind je de meest recente versie. Gewijzigde voorwaarden zijn alleen van toepassing op bestelling geplaatst na de wijziging.

3. Wat koop je in onze Webshop?
We vertellen je in detail wat voor product wij aanbieden, wanneer wij het aanbieden, hoe veel het kost en onder welke voorwaarden je het kunt kopen en eventueel kunt retourneren.

We besteden veel aandacht en zorg aan de informatie op onze Webshop. Het kan echter gebeuren dat de informatie toch onjuist blijkt te zijn. Wanneer duidelijk is dat de informatie verkeerd is, geldt uiteindelijk de informatie die we bedoelden en zijn we niet aan de verkeerde informatie gebonden.

4. Welke prijs betaal je?
De prijzen van onze producten staan vermeld bij het product op onze Webshop. Alle prijzen zijn in Euro en inclusief BTW. De prijs die je uiteindelijk betaalt, is de prijs die wordt getoond op het moment dat je op de bestelknop drukt.

De kosten voor het verzenden van de producten zijn voor jouw rekening, tenzij wij expliciet op de Webshop vermelden dat wij deze kosten dragen. Als wij verzendkosten rekenen dan specificeren wij het bedrag hiervoor duidelijk op onze Webshop en tijdens het bestelproces.

5. Hoe kan je betalen?
Op onze Webshop staat duidelijk, per land waaraan wij onze producten leveren, vermeld via welke methoden je kunt betalen voor de producten.

Wij werken aan een veilige webomgeving door het nemen van passende technische en organisatorische maatregelen zodat jouw data veilig bij ons aankomt en je veilig online kunt betalen.

6. Wanneer en hoe ontvang je de bestelling?
Tijdens het bestelproces kun je aangeven op welk adres je de producten wilt ontvangen. Wij zullen de producten uiterlijk binnen de bezorgmomenten zoals aangegeven op onze Webshop laten bezorgen. Wij nemen contact op, als er vertraging optreedt. Als je niet akkoord gaat met de latere levering, mag je de bestelling kosteloos annuleren en ontvang je een eventueel vooruitbetaald bedrag weer terug op dezelfde manier als waarmee je de bestelling betaald hebt. Je hebt geen recht op schadevergoeding bij te late of geen bezorging.

Let op: op dit moment leveren wij alleen in de landen aangegeven op onze Webshop. Wij aanvaarden geen bestelling bestemd voor levering buiten deze landen.

Het eigendom van en risico van verlies van de producten worden bij aflevering van de producten overgedragen (zie Nederlandse aanvullende voorwaarden hieronder).

Wij maken gebruik van een vervoerder voor de levering van de producten. Zodra de vervoerder van ons de producten ontvangt, stuurt deze je een e-mail met track trace, zodat je weet wanneer de levering plaatsvindt.

Problemen met de levering? Neem contact met ons op via het contactformulier of chatfunctie op onze Webshop of kom één van onze winkels.

7. Wat als je het product toch niet wilt?

 • Annuleer bestelling
Je kunt jouw bestelling annuleren tot het moment dat je van ons de Bevestiging Bestelling ontvangt. Neem contact met ons op via het contactformulier of chatfunctie op onze Webshop of kom naar één van onze winkels.

 • Herroepingsrecht / Bedenktijd
Je hebt een bedenktijd van 14 dagen na ontvangst van het product om ons zonder opgave van redenen te laten weten dat je van gedachten bent veranderd en de koop wilt ontbinden (bij een bestelling van meerdere producten en aparte bezorging hiervan, geldt dat de bedenktijd ingaat bij de ontvangst van het laatste product van je bestelling). Neem contact met ons op via het contactformulier of chatfunctie op onze Webshop of kom één van onze winkels.

 • Uitzonderingen
Je kunt niet terugsturen en krijgt dan ook geen geld terug voor gepersonaliseerd en/of aangepast product gemaakt conform jouw specificaties, tenzij wij expliciet op onze Webshop vermelden dat je dit product toch mag terugsturen.

 • Terugsturen product
Na je melding, dien je de producten zo snel mogelijk maar in ieder geval binnen 14 dagen na je melding terug te sturen aan ons. Bij de bestelling vind je alle relevante informatie over onze retourneringsprocedure. Wij sturen je een bevestiging van je melding.

 • Verzendkosten terugzending
Je hoeft alleen de verzendkosten bij retourneren te voldoen als wij dit expliciet hebben aangegeven bij de aankoop van het product. Zo niet, dan betalen wij deze kosten.

 • Terugbetaling
De terugbetaling van de prijs van het geretourneerde product en eventueel van betaalde leveringskosten vindt plaats binnen 14 dagen na je melding onder de voorwaarden dat wij binnen deze termijn de producten hebben ontvangen of van jou een bewijs van retournering hiervan hebben ontvangen. Wij gebruiken voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij ons hebt betaald.
Let wel: wij hebben het recht om een waardevermindering te verrekenen met het totaalbedrag dat je van ons terugkrijgt. Een waardevermindering vindt plaats indien het product of de verpakking daarvan is beschadigd en/of het product zichtbaar is gebruikt. Als uitgangspunt geldt hierbij dat je het product mag bekijken zodat je dat ook in een winkel zou mogen doen. Wij zullen contact met je opnemen als wij een waardevermindering constateren.


8. Wat als er een probleem is met een product?
Neem contact met ons op via het contactformulier of chatfunctie op onze Webshop of kom één van onze winkels als er iets mis is met je product. Wij kijken dan samen of je nog recht hebt op wettelijke garantie of wellicht op aanvullende garantie. Als wij aanvullende garantie bieden staat dit vermeld op het garantiebewijs dat je hebt ontvangen bij de levering van het product.

9. Wat doen jullie met mijn gegevens?
De privacy van onze klanten is belangrijk voor ons. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens staat in ons privacybeleid op onze Webshop.

10. Overmacht
Wij doen er alles aan om (op tijd) te leveren. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen als blijkt dat wij niet of niet op tijd kunnen leveren door omstandigheden die redelijkerwijs niet in onze macht liggen (“Overmachtssituatie”). Samen zullen we kijken naar een nieuwe leveringsdatum voor na de Overmachtssituatie. Uiteraard, kun je er ook voor kiezen om de bestelling te annuleren of te herroepen (zie sectie 7 “Wat als je het product toch niet meer wilt?”).

11. Wat als je een klacht hebt?
Op deze Voorwaarden is Belgisch recht van toepassing.
Neem dan contact met ons op via het contactformulier of chatfunctie op onze Webshop of kom één van onze winkels. We zullen samen zoeken naar een oplossing.
Als we niet tot een oplossing kunnen komen, behoud je natuurlijk altijd nog de bescherming die het recht van het land waarin je woont biedt mits wij daar ook leveren. Zo attenderen we je op de Europese Onlinegeschillenbeslechting.

12. Aanvullende voorwaarden
Als je woonachtig bent in de volgende landen, dan gelden de volgende voorwaarden in aanvulling op of in afwijking van de Voorwaarden.

 • Nederland
De volgende paragraaf wordt toegevoegd aan sectie 5 “Hoe kan je betalen?”
Achterafbetaling kan via je creditcard. Het bedrag wordt dan afgeschreven bij levering. Light Gallery kan achterafbetaling weigeren als een kredietcheck negatief uitvalt.
De volgende zin wordt toegevoegd aan sectie 6 “Wanneer en hoe ontvang je de bestelling?”
Bij betaling achteraf gaat het eigendom van de producten over bij betaling.


Versie datum 05-08-2020