Badkamer

Er komt heel wat bij kijken om de juiste badkamerverlichting te kiezen. ’s Morgensvroeg moet je verlichting helder genoeg zijn om je te kunnen scheren (zonder jezelf te verwonden) of om je make-up feilloos te kunnen aanbrengen. Als je aan het einde van de dag een warm bad wil nemen, heb je eerder behoefte aan een zachte warme omgeving. Daarom raden we zeker dimbaar licht aan en gemiddeld twee lichtschakelaars, omdat je verschillende zones in je badkamer moet kunnen verlichten.

De richtwaarde als ideale kleurtemperatuur voor de badkamer bedraagt 3000K. Feller wit licht zoals 4000K wilt niet altijd zeggen dat dit beter is. Als je te fel licht hebt, kan het zijn dat je je misschien gaat overschminken.


Naast de juiste kleurtemperatuur, zijn je IP-waarden ook zeer belangrijk in deze ruimte. Wat betekent dit eigenlijk? De IP-waarde geeft aan hoe goed een lamp beschermd is tegen stof en vocht. De IP bestaat steeds uit twee cijfers. Het eerste cijfer duidt op de bescherming tegen allerlei vaste voorwerpen en stof. Het tweede duidt de bescherming tegen vocht aan. Hoe hoger je IP-waarde, hoe beter de lamp bestand is tegen water.


We verdelen de badkamer onder in verschillende zones, want in elke zone heb je een ander soort verlichting en IP-waarde nodig.

Ideeën voor je badkamer

In deze ruimte mogen er ook badkamerlampen geplaatst worden met een minimale IP-waarde van IP21, mits deze niet geplaatst worden boven een douche en bad of een andere plek waar het directe aanraking heeft met druppels water.

Alle lamptypes

Verlichtingstips voor elke ruimte