Keuken

Hoe kan je jouw keuken, een van de meest centrale plaatsen in huis, optimaal verlichten om te koken, te babbelen en je favoriete snacks terug te vinden in je kasten.

De keuken is vaak het kloppende hart van het huis. In de keuken vinden de meest diverse activiteiten plaats: van gezellig uitgebreid ontbijten met het gezin in het weekend, kinderen die er hun huiswerk maken onder het toezeind oog van hun ouders tijden het koken, tot het aftrappen van het weekend met een lekker glas bubbels. Het mag dus duidelijk zijn dat ook de keuken vraagt om goede, veelzijdige verlichting.

Bekijk de video voor goede verlichtingtips voor je keuken.

Ideeën voor keukenverlichting

Kijk na of in je keukenkasten al licht is voorzien. Bijvoorbeeld: Springt het licht aan bij het openen van een keukenkast? Of heb je een keukenkast waar een ledbuis onder is geïnstalleerd? Trek in beide gevallen dan dezelfde kleurtemperatuur door naar de rest van keukenverlichting. Voor de keuken adviseren we een kleurtemperatuur van 2700K – 3000K en een CRI waarde van 90. De CRI waarde (ook wel kleurweergave genoemd index) bepaalt hoe waarheidsgetrouw kleuren worden weergegeven. Natuurlijk daglicht heeft bijvoorbeeld de maximale CRI waarde van 100.
In de keuken maken we een onderscheid tussen drie soorten verlichting:

Probeer zeker harmonie te behouden in je lampstijlen en de gebruikte kleurtemperaturen. Kijk ook goed na welke soort verlichting je wil doortrekken naar je eetkamer aangezien deze twee ruimtes vaak in elkaar overlopen. 

Hoe breng je harmonie in lampstijlen? Kies voor lampen met dezelfde afwerking van kleur, materiaal enz.

Alle lamptypes

Verlichtingstips voor elke ruimte