Waarom kiezen voor slimme verlichting?

Wil je slimme verlichting kopen? Zowel qua kosten, duurzaamheid, veiligheid, comfort als gezelligheid is overschakelen naar slimme ledverlichting echt wel een slimme zet.

Wij vertellen je alles over slimme verlichting en wat de mogelijkheden zijn. Zo ben je helemaal klaar om de stap te zetten naar een slimmer leven!

Wat is slimme verlichting?

Slimme verlichting bedien je via een gratis app op je smartphone of tablet. Je kan je slimme verlichting op afstand bedienen, dimmen en in sommige gevallen van kleur doen veranderen. Zo kan je in één simpele beweging al de verlichting in één ruimte of heel je huis uitschakelen. Slimme verlichting is verkrijgbaar in verschillende fittingen en armaturen.

Ga creatief om met licht door de helderheid, kleur en temperatuur van je lampen aan te passen en steeds een nieuwe sfeer te creëren. Slimme verlichting is niet enkel goed om de juiste sfeer te vinden voor de juiste activiteit, het bevordert ook je welzijn en productiviteit. Je dagelijkse routine wordt een stuk gemakkelijker met de juiste lichtscène. Kies voor helder wit licht om energiek aan je dag te beginnen en ontspan je op het einde van de dag met zacht, warmwit licht. 

Slimme lampen

Slimme lampen zien er hetzelfde uit als je huidige lampen, maar beschikken over een ingebouwde slimme modulen. Hierdoor kan je ze aan een netwerk koppelen en je slimme lampen bedienen. Je slimme lampen passen in je bestaande fitting, waardoor je elke “domme” lamp slim kunt maken. 

Slimme binnenverlichting

Er bestaan ook slimme armaturen in alle mogelijke lamptypes, waardoor je heel je huis slim kunt maken. Van hanglampen tot tafellampen, voor elke kamer vind je wel een geschikte slimme lamp. 

Slimme accessoires

Ontdek het gemak van slimme verlichting door gebruik te maken van slimme accessoires, zoals slimme stekkers, sensoren en dimmers. Via de app bepaal je dan welke lampen je kan bedienen met een slimme sensor en dimmer.


Slimme buitenverlichting

Slimme verlichting is niet alleen geschikt voor binnenshuis. Er bestaat ook slimme buitenverlichting die je kan bedienen via een app op je smartphone. Je tovert je tuin in enkele seconden om tot een sfeervolle omgeving. Zet bomen in de kijker met spots in een bepaalde kleur of voorzie je terras van een gezellige warme sfeer met wandlampen. De slimme tuinlampen kunnen je ook laten verwelkomen als je thuis komt. Zo wordt je verlichting automatisch aangezet als je bijna thuis bent en gaan ze uit als je weggaat.


Safety first

Naast het gemak en gezelligheid van slimme verlichting, kan dit ook helpen om een veilig gevoel te creëren. Zo kan je jouw slimme lampen verbinden met andere smart home-systemen, zoals slimme rookmelders. Als er dan rook gedetecteerd wordt, gaan bepaalde lampen feller beginnen schijnen. Het kan ook helpen tegen inbraakpreventies. Plaats buiten een slimme sensor die ongewenste gasten letterlijk in de spotlights zetten. Dankzij slimme verlichting kan je handige timers en routines instellen die je aanwezigheid nabootsen en het lijkt alsof je thuis bent, ook al ben je dat niet.

Een slimme en duurzame zet

Een ander belangrijk voordeel van slimme verlichting is dat ze enkel verkrijgbaar zijn in ledverlichting. Hierdoor verbruik je veel minder energie en ga je dus besparen op je energiekosten. Slimme ledlampen zijn misschien duurder om aan te kopen, maar ze gaan veel langer meer, waardoor je op termijn hier minder geld aan moet spenderen. 


De slimme verlichtingsmerken

Bij Light Gallery verkopen wij drie soorten verlichtingsmerken, Philips Hue, WiZ en Philips Smart LED. We zitten hier even alle voordelen van de slimme merken op een rijtje.

Phillips Hue 
met bridge
Philips Hue 
Bluetooth
WiZ
Philips Smart LED

Bedienen via Zigbee met een Hue Bridge

Bediening via BluetoothBediening via je bestaande WiFiBediening via je bestaande WiFi
Max 50 lampen
Max 10 lampenGeen maximumGeen maximum

Draadloze verbinding in heel je huis, binnen en buiten

Draadloze verbinding in 1 kamerDraadloze verbinding binnenshuisDraadloze verbinding binnenshuis
Spraakbediening
SpraakbedieningSpraakbedieningSpraakbediening

Eenvoudig dimmen

Eenvoudig dimmenEenvoudig dimmenEenvoudig dimmen
Werkt met slimme accessoires van Philips HueWerkt met slimme accessoires van Philips HueWerkt met slimme accessoires van WiZWerkt met slimme accessoires van WiZ
Creëer het juiste licht, van warmwit tot koeldaglicht

Creëer het juiste licht, van warmwit tot koeldaglicht
Creëer het juiste licht, van warmwit tot koeldaglicht
Creëer het juiste licht, van warmwit tot koeldaglicht

Vooraf ingestelde scènes voor je dagelijkse activiteiten

Vooraf ingestelde scènes voor je dagelijkse activiteiten

Vooraf ingestelde scènes voor je dagelijkse activiteiten

Vooraf ingestelde scènes voor je dagelijkse activiteiten
16 miljoen kleuren
16 miljoen kleuren

16 miljoen kleuren

16 miljoen kleuren
Timers instellenTimers instellenTimers instellenTimers instellen
Natuurlijk ontwaken en in slaap vallenNatuurlijk ontwaken en in slaap vallen--
Slimme bediening, thuis en onderwegSlimme bediening, thuis en onderwegSlimme bediening, thuis en onderweg

Lampen automatiseren met schema’s-Lampen automatiseren met schema’sLampen automatiseren met schema’s

Intenser gamen met lichtsynchronisatie

---
Synchroniseer met muziek en films
-
-
-