ZÓ ZIT DAT: BADKAMERVERLICHTING


We onderscheiden drie soorten badkamerverlichting: basisverlichting, functioneel licht en sfeerverlichting. Om het juiste licht veilig op de juiste plaats te hangen, houd je best rekening met onderstaande richtlijnen. 

#1 Basics: plensdichte plafondlampen

De plafondlampen in je badkamer kunnen best tegen een vochtstootje. Daarvoor kijk je naar de IP-waarde van badkamerverlichting. Hoe hoger deze waarde, hoe beter de lamp bestand is tegen vocht en water. In de nabije omgeving van je douche of badkuip plaats je verlichting die bestand is tegen druppelend, spatwater en stoom, met een IP-waarde tussen 23 en 44. Zoals de Philips Adore plafondspot en de ronde Philips Parasail plafondlamp en Philips Guppy plafondlamp. In of dichtbij de douche plaats je enkel verlichting met een IP65-waarde of hoger, zoals de Darby inbouwspot met Hue GU10 ledspots.


#2 Functioneel: wand- & spiegelverlichting

In de buurt van wasbakken en spiegels kies je voor licht met een hoge CRI-waarde of helder, realistisch licht. Zo zie je voldoende om je voor de spiegel te maquilleren of je baard te trimmen. Hier is een IP21-waarde voldoende. Ga voor de ronde Hue Adore spiegelverlichting, langwerpige Hue Adore langwerpige spiegelverlichting of een Philips myBathroom Fit wandlamp


#3 Sfeervol: indirecte verlichting

Je badkamer is ook een ontspanningsruimte en die vraagt om indirect licht. Installeer Hue ledstrips, met een IP20-waarde, achter de spiegel voor een wellnessgevoel. Of plaats een Hue Go tafellamp hoog en droog op de badkamerkast. Vergeet je Hue spots niet te dimmen voor de ultieme ontspanning. Roep de ideale lichtscène (lezen, energie, ontspannen of concentratie) voor jouw badkamermoment op met de Hue app of de Hue dimming switch.

Richt je tot onze lichtadviseurs met al je overige vragen over veilige badkamerverlichting en waar welke IP-waarde is vereist.

Bekijk alle badkamerlampen