17 februari 2022 | Trends

Back to the urban 90's

Zet snel je favoriete nummer van Spice Girls, Backstreet Boys of Destiny’s Child op, want de 90’s zijn terug van nooit weggeweest! Vooral de urban nineties, met veel vintage, retro en statement items laten zich dit jaar overal zien als interieurtrend. En daar hebben wij toevallig de perfecte lampen voor. Spice up your life!

Statement

De alomtegenwoordige Scandinavische interieurstijl heeft een terugvlucht naar Noorwegen geboekt; in zijn plaats maakt een meer industriële opvolger een steile opgang. Betonnen vloeren, stalen constructies met - liefst van al - een opvallend jaren 90-stuk erbij. Een interessante luster zoals de Belleville of Spider hanglamp bijvoorbeeld. Is niet je lamp zelf maar een schilderij aan de muur de eyecatcher in de ruimte? Zet het dan nog meer in de spotlight met een Paracuru wandlamp of richtbare opbouwspot. Voor wie het allemaal nog iets meer edgy mag, is Catania de perfecte nieuwe huisgenoot. There’s no limit!

Vintage

Vintage meubels en decoratie zien er niet alleen cool uit, ze zijn ook erg duurzaam en that makes them larger than life. Met Philips Hue filamentlampen lijkt het alsof er nog een good old gloeilamp in je armatuur schuilt, maar dan met veel meer voordelen. Zo zijn ze beter voor het milieu en dim je ze met één swipe op je smartphone van warm wit naar koel wit licht. Ook ledverlichting is een ecologische keuze waarvoor onze liefde diep, zo diep is. Ga jij er ook mee in de diepste zee?

Mix & match

Dacht je dat de urban 90’s-trend niet samenging met minimalisme? Mis! De twee vormen net een heel erg stijlvol team. In een sober interieur met strakke lijnen en een monochroom kleurenpalet krijgen opvallende stuks eens te meer de aandacht die ze verdienen. Ook natuurlijke materialen en organische vormen hebben een buddy aan de statement items uit het kleurrijkste decennium van de voorbije eeuw. Geen toeval dat ribfluweel zowel binnen die interieurtrend als binnen de urban 90’s op handen gedragen wordt. Rib, rib, hoera!

Check alle interieurtrends van 2022 en maak je huis helemaal 2022-proof.