1 april 2022 | Binnenverlichting

Bespaar op je energiefactuur met ledverlichting!

Dat je halogeen-, spaar- en tl-lampen nog branden, mag geen excuus meer zijn om ze te vervangen door ledlampen. Want leds zijn gemaakt zonder kwik, hebben amper warmteverlies én gaan langer mee. En dat zie je op je energiefactuur. Een ledlamp is 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder stroom dan een halogeenlamp. Verlicht milieuvriendelijk, met ledverlichting!

Ben je nog nog niet overtuigd om over te schakelen naar ledverlichting? Wij geven je nog enkele redenen om afscheid te nemen van je milieu-onvriendelijke lampen.

Verrassend warm en sfeervol

De tijd dat ledverlichting koud en ongezellig was, is al lang voorbij! Maak het gezellig met warmwit ledlicht of kies voor helder wit ledlicht om geconcentreerd te werken. Ledlampen zijn ook beschikbaar in verschillende maten en fittingen. Van functioneel tot vintage en je vindt ze ook terug in verschillende armaturen waar het ledlicht geïntegreerd is, zowel voor binnenshuis als buitenshuis! Met dimbaar ledlicht schep je dan weer de perfecte sfeer voor iedere situatie.

Handig en energiezuinig

Vergeet je wel eens het licht uit te doen als je niet meer in de ruimte bent? Wat een zonde van elektriciteitsverspilling! Plaats bewegingssensoren doorheen je huis. Daarmee gaat de lamp vanzelf uit als er niemand in de ruimte is. De binnensensor van Philips Hue en WiZ werken op batterijen en zijn heel makkelijk te installeren. In de Philips Hue app kan je ook gebruik maken van de Home & Away functie. Door je locatie te delen met de Hue app weet die wanneer je jouw huis verlaat en zal de app je verlichting uitdoen of terug laten aanspringen als je in je straat rijdt.

Pak het nóg slimmer aan

Duurzaam verlichten is ook slim verlichten. De slimme verlichtingsmerken Philips Hue, WiZ en Philips Smart LED bestaan enkel uit ledverlichting. Dankzij slimme verlichting kan je handige timers instellen die er voor zorgen dat je lampen aan- of uitspringen op een bepaald uur. Bedien je slimme lampen eenvoudig via je smartphone, vanuit je zetel, op kantoor of zelfs onder de warme zon als je op vakantie bent en verbinding hebt met wifi.


blog duurzaamheid

LED’s recycle!

Doordat LED veel langer mee gaat dan gewone lampen, wordt er ook veel minder afval geproduceerd. Heb je thuis nog oude halogeen, gloeilampen of een kapotte ledlamp? Breng ze in de maand april binnen in één van onze winkels en krijg 15% korting op je aankoop aan ledverlichting.

Ontdek de actie

TIP: Ben je op zoek naar de meest energiezuinige lamp? Zoek dan naar een ledlamp waar het energielabel het dichts bij A ligt. De energielabels zijn sinds september 2021 gewijzigd. Een vroegere energielabel met A+++ komt nu overeen met het label D. Op deze wijze maakt Europa de weg vrij voor energiebesparende innovaties. Het zal dus een kwestie zijn van tijd vooraleer er LED-lampen op de markt zullen verschijnen met ergielabel A.