12 september 2021 | Binnenverlichting

Creëer het ideale licht voor jouw winterse hobby’s

Nu de avonden donkerder worden, besteden we onze vrije tijd weer vaker gezellig binnen en komen onze winterse hobby’s weer op het voorplan. Van verzamelingen tot videospelletjes en van breiwerk tot bierbrouwen, voor ieder winters tijdverdrijf is er ook de perfecte functionele of sfeervolle verlichting! Wij zetten enkele mogelijkheden op een rij.

Je postzegelverzameling bijwerken doe je in een heel andere setting dan flitsende racing games uitspelen, toch? Verschillende soorten hobby’s vragen om verschillende binnenverlichting, van duidelijk wit licht om je op minuscule details te concentreren tot een zacht sfeerlampje dat je helemaal ontspant. Voor iedere hobbyist is er wat wils, en met slimme verlichting heb je zelfs alles in één!

blog herfstcollectie
blog herfstcollectie

Switchen met 1 klik

Wil je makkelijk de sfeer in de kamer veranderen? Dankzij de SceneSwitch lampen van Philips doe je het in een vingerknip, zelfs zonder dimmer. Met de Philips Byrl of Byre opbouwspots of de myLiving Wawel LED-plafondlamp in klein of groot formaat kies je verschillende lichtinstellingen, die je met een druk op je bestaande schakelaar tevoorschijn tovert. Zo switch je van helder licht voor je postzegels of modelvliegtuigjes, tot warm sfeerlicht om je gitaarakkoorden te perfectioneren.

Licht evolueert op jouw ritme

De slimme verlichting van Philips Hue gaat nog een stapje verder. Die bedien je eenvoudig met je smartphone of tablet, met keuze uit 50.000 wittinten en/of 16 miljoen kleuren. Maak zelf routines aan, zodat de lichttemperatuur in huis automatisch mee evolueert met jouw activiteit van het moment. Zie hoe het licht van je Philips Hue Ensis hanglamp of Philips Hue Aurelle plafondlamp in de keuken van helder wit tijdens het koken overgaat in zacht sfeerlicht voor een gezellig diner. 

Van concentreren tot kalmeren

Later op de avond pas je de lichttemperatuur eenvoudig aan, zodat je in ideale omstandigheden je favoriete thuishobby kan uitoefenen. Werk in het gezelschap van de moderne Regina tafellamp verder aan je juwelencreaties of je kaligrafie, onder een koel licht dat je concentratie en energie bevordert. Of begin aan een leuk breiwerkje voor de komende winter, bij een warme lichtscène die je helemaal tot rust brengt. Ook in elke traditionele lamp kan je trouwens een Philips Hue lamp/spot draaien, zo krijgt je huidige lamp een resem aan nieuwe mogelijkheden.

Precisie-proof

Is precisie een prioriteit, zonder dat je de hele kamer verlicht? Voor liefhebbers van fijn handwerk zijn er tal van stijlvolle leeslampen die de perfecte oplossing bieden. De Domi vloerlamp geeft je het gerichte licht dat je nodig hebt, maar laat je ook heerlijk verdwalen in dat meeslepende boek. Ben je meer voor digitaal entertainment? Creëer de juiste sfeer voor je film-, karaoke- of gaming-avond met de Philips Hue Play tafellamp, die je overal kan neerzetten of rechtop kan laten staan, maar ook makkelijk aan de muur kan bevestigen!

 Wil je nog meer inspiratie om de perfecte lamp voor jouw hobby te vinden? Neem een kijkje naar het volledige Philips Hue gamma voor nog meer ideetjes!