25 november 2021 | Trends

Flash forward: dé interieurtrends van 2022

Tien, negen, acht, zeven … Terwijl we aftellen naar een nieuw jaar, bereiden we ons interieur alvast voor op de trends die erbij horen. Van 90’s vibes tot natuurlijke materialen, wij stellen alle stijlen die we in 2022 zullen zien aan je voor en matchen ze met de perfecte verlichting. Happy New Year!

blog trends

1) Back to the urban 90’s

Geen croptops, buideltasjes en posters van the Backstreet Boys in jouw interieur. Wel die andere trends uit de 90’s: felle kleuren, graffiti en lichtreclame. Deze vrolijke accenten komen het best tot hun recht bij betonnen vloeren en stalen constructies. De StrapMinervaCatania en Stik hanglampen sluiten naadloos aan bij deze industriële stijl. Zet je nineties-schilderijen of statementaccessoires extra in het licht met een Paracuru wandlamp en euh … spice up your life!

2) Organische vormen en natuurlijke materialen

Wandelen, vogelspotten, apéro’s in het park … We hebben met z’n allen de weg naar de natuur gevonden de voorbije jaren. Het is dan ook geen toeval dat natuurlijke materialen en organische vormen dé trend van 2022 zijn. Denk aan afgerond meubilair en kaarsen en lampen in vloeiende vormen. Zachte stoffen zoals teddy, bouclé en ribfluweel maken het plaatje af, samen met onze subtiele tafellampen BardMinimal en Glossy natuurlijk! Isn’t it organic, don’t you think?
blog trends
blog trends

3) De max: minimalisme

Less is more. Dat tonen de eenvoudige, strakke lijnen en het monochrome kleurenpalet die het minimalisme kenmerken. Geen meubels en accessoires met veel tierlantijntjes, wel functionele meubelstukken en geïntegreerde apparatuur. Ook met inbouwspots en opbouwspots zoals KupBrancoVanduo en Bounce houd je het prachtig simpel. Deze verlichting versterkt het ruimtegevoel in elke kamer. Is er in jouw woning veel plaats en nog meer lichtinval? Dan is de minimalistische stijl zeker het overwegen waard!

4) Go glas en goud

Unieke lampen, lampen met goudmessing en glazen lampen waren in 2021 al een grote trend en zijn nog niet klaar om afscheid te nemen. Glazen lampen creëren een gevoel van ruimte, terwijl gouden accenten elke kamer een luxueuze touch geven. Kies je voor wit glas of een kleurtje? Een gouden plafond- of hanglamp? Je haalt hoe dan ook het populairste gespreksonderwerp van al jouw toekomstige etentjes in huis!    
blog trends

blog trends

5) Slimme verlichting

Met onze slimme verlichting van Philips HueWiZ en Philips Smart led maak jij het leven weer wat makkelijker én sfeervoller in 2022. De lampen passen zich aan aan jouw humeur en bieden de keuze tussen verschillende wittinten en kleuren. Bovendien stel je eenvoudig routines en timers in om je gezin nog meer te ontzien. Philips Hue bedien je via Bluetooth of de Hue Bridge en WiZ en Philips Smart led met de WiZ-app via wifi. Philips Hue beschikt trouwens over een hele collectie buitenverlichting, dus ook een gezellige zomer is verzekerd. Barbecuetje plannen?

Check ook onze andere binnenverlichting voor een on-trend interieur.