10 mei 2021 | Philips Hue

Heerlijk ontwaken met de wake-upmood van Philips Hue

Staat abrupt gewekt worden bij jou al garant voor een kanjer van een ochtendhumeur? Dan is de wake-upinstelling van de slimme Philips Hue lampen in je slaapkamer voor jou een must-try. Want een ochtendritueel dat start met warm natuurlijk licht van Philips Hue, vormt de basis voor een dag vol positieve vibes en tonnen energie.

De tijd dat een luid alarm je ’s ochtends bruut uit dromenland kwam halen, is dankzij Philips Hue definitief voorbij. Voortaan zijn het niet je oren, maar wel je ogen die je zachtjes doen ontwaken. Dat is niet alleen veel aangenamer, het heeft ook een positief effect op je lichaam.

Hue wake up

Extra energie

De lichtintensiteit van Hue lampen in je slaapkamer nemen in de wake-upinstelling geleidelijk aan toe, vanaf een tijdstip dat je zelf kiest. Zo krijgt je lichaam de kans om zich voor te bereiden op het opstaan. Tijdens die wake-upperiode zorgen de relatief lage lichtniveaus van de gesimuleerde zonsopgang ervoor dat je cortisolniveau kort na het ontwaken zal toenemen. Het gevolg is dat je makkelijker wakker wordt en met een beter humeur en extra energie aan de dag begint. In de loop van de dag kan dit een positief effect hebben op je algemene productiviteit en concentratie.

Hoe werkt het?

Simpel, in de Hue app kan je je persoonlijke wake-uproutine instellen voor je Hue lampen in de slaapkamer. Je bepaalt zelf de dagen, het tijdstip én de lengte van de wake-upfase. Nog makkelijker wordt het wanneer je Google Home aan de Hue app koppelt. Je vraagt gewoon “hey Google, wil je me morgen wakker maken om 7 uur?” en Philips Hue zal je de volgende ochtend zachtjes wekken door de kamer geleidelijk te verlichten. Deze functie kan je trouwens ook in de andere richting gebruiken, bij het dimmen van de lichten wanneer je gaat slapen.

Wil je meer weten over de verschillende slimme toepassingen van Philips Hue? Ontdek hier alles over de voorgeprogrammeerde moods van Philips Hue.