22 juni 2021 | Buitenverlichting

Inbraakpreventie: laat je slimme verlichting inbrekers afschrikken

Nog even en het is zomervakantie. Nu het weer mag, kun jij ontspannen op reis vertrekken. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw afwezigheid niet opgemerkt wordt door inbrekers? Ontdek drie manieren waarop slimme binnen- en buitenverlichting je helpt bij inbraakpreventie.
Wil je met een gerust hart op reis vertrekken? Zorg dan dat je verlichting je dagelijkse routines blijft volgen alsof je thuis bent. Een donkere en stille woning is immers een ideaal doelwit voor inbrekers.
De buurvrouw dan maar vragen om je lichten aan en uit te schakelen tijdens je afwezigheid? Niet nodig. Slimme buiten- en binnenverlichting doen het werk automatisch voor je. Je bedient je licht vanop afstand, of je stelt het eenvoudig via een app in. Zo schrik je inbrekers op een efficiënte manier af.

(Slimme) sensorlampen als inbraakpreventie

Inbrekers staan niet graag in de spotlight. Buitenverlichting met een bewegingssensor is dus dé manier om potentiële inbrekers tegen te houden. De infrarood sensor detecteert elke beweging en schakelt het licht automatisch aan van zodra iemand in de buurt komt. De verlichting gaat na een tijdje gewoon weer uit. Dat is ook handig als je in het donker thuis komt: je hebt altijd licht om je sleutel te vinden en de deur te openen. Ontdek de mogelijkheden van sensorlampen.
Had je al Philips Hue buitenverlichting in je tuin of langs je oprit en wil je dat je outdoor lampen reageren op elke beweging? Dat kan heel eenvoudig: met de Philips Hue buitensensor. Die installeer je waar je maar wil. Je hebt er zelfs geen externe kabels voor nodig. Via je Philips Hue app verbind je jouw buiten- én binnenlampen met deze slimme bewegingssensor en, presto! De lampen die jij wil springen aan zodra je slimme sensor beweging detecteert.
Nog een tip? Plaats je liever geen bewegingssensor, maar wil je wel het dat je buitenlampen beweging rond je huis signaleren? Dankzij de Philips-sensorlampen kan dat - simpel en snel. Je schroeft de Philips E27 sensorlamp in je bestaande buitenarmatuur en klaar: je lamp springt aan telkens als iemand je huis nadert. div>
Inbraakpreventie
">Inbraakpreventie

Inbraakpreventie

Verlichting programmeren? Inbraak voorkomen!

Met de slimme verlichting van Philips Hue en WiZ zorg jij dat je lichten aan en weer uitgaan wanneer jij dat wil - ook als je weg bent. Je Philips Hue of WiZ app
bedient binnen- en buitenverlichting gewoon in jouw plaats. Met handige timers bepaal jij welke lampen de app op welk tijdstip aan knipt. Zo creëer je de illusie dat er iemand thuis is, ook al lig je te zonnen aan een strand.

Je kunt je verlichting ook automatisch bedienen als je thuis blijft - om aan- of uit te gaan bij zonsop- of zonsondergang, bijvoorbeeld. Ontdek alle mogelijkheden van de smart verlichting van WiZ en de slimme Philips Hue binnen- en buitenverlichting.br>

Ledverlichting als waakhond

Ben je maar enkele uurtjes het huis uit? Laat je ledverlichting gerust branden op een paar strategische plekken. Zo denken inbrekers dat er iemand thuis is. Je hoeft je geen zorgen te maken over de energiefactuur. Die extra uurtjes hebben er nauwelijks of geen invloed op: ledlampen zijn immers heel energiezuinig.
Inbraakpreventie

Inspiratie voor je led-waakverlichting?


Een wandlamp in je gang: je vindt ze in alle vormen en lichtkleuren. Of je kiest meteen voor een slimme wandlamp. Ontdek alle wandlampmodellen.

Verlichtingspalen voor je oprit of tuin: met sokkellampen langs je oprit of tuinpad creëer je ook buitenshuis volop sfeer en licht. Middelhoog of laag, rond of vierkant: alle verlichtingspalen vind je hier.

'Slimme' vloerlamp: Ook je vloerlamp met gewone lampen kun je in een handomdraai met je smartphone bedienen. Sluit je ze gewoon met de slimme Philips Hue stekker of WiZ slimme stekker op je stopcontact aan. Zet je lamp dicht bij je raam en stel via routines in je app in wanneer ze aan of uit moet gaan - ook als je uithuizig bent. En ben je weer thuis? Dan zet je jouw lamp neer in die hoekjes van je huis waar je een intieme sfeer wil creëren, of laat ze je knusse leeshoekje bijlichten. Vind de decoratieve vloerlamp die je interieur echt af maakt. 

Meer inspiratie nodig om met je verlichting je thuis tegen inbraak te beveiligen? Ontdek alle slimme buitenverlichting van Light Gallery, of kom langs in een van onze showrooms. We beantwoorden graag al je vragen. 

Bekijk de collectie
Philips
Philips LED sensor E27 8W 806lm 2700K Lamp Frosted
Light Gallery
PIGNIA Wandlamp W Rechthoekig Zwart
Philips HUE
Philips Hue outdoor sensor Zwart