6 september 2021 | Binnenverlichting

Kiezen voor led: een duurzame zet

Met energiezuinige ledverlichting gun je jezelf een brede waaier aan mogelijkheden, en je bewijst er ook nog eens het milieu en je elektriciteitsrekening een dienst mee. Redenen genoeg dus om het licht op groen te zetten voor een definitieve switch naar ledverlichting.

De voordelen van ledverlichting spreken voor zich. Een lamp vervangen wordt een zeldzaam klusje, want ledlampen gaan tot wel 22 jaar mee. Staar je dus niet blind op de aankoopprijs die iets hoger ligt dan bij klassieke lampen, want de lange levensduur maakt dat ruimschoots goed. Nog een reden nodig om voor led te kiezen? Ledlampen zijn veel zuiniger dan klassieke verlichting, met een energieverbruik dat zelfs tot 90% lager ligt dan bij halogeen- of gloeilampen. Dat verschil merk je meteen op je elektriciteitsfactuur!

Verrassend warm en sfeervol

Wat zijn de nadelen, zal je misschien denken? Wel, die zijn er niet. In het verleden werd van ledlampen nog wel eens gezegd dat ze voor fel, ongezellig licht zorgden en daarom vooral geschikt waren voor functionele verlichting in grote ruimtes. Maar dat vooroordeel ligt intussen al lang in de prullenmand en het warme licht van ledlampen heeft vlotjes zijn weg gevonden naar de meest sfeervolle hoekjes in huis en in de tuin. Ook het idee dat led niet meteen op volle sterkte schijnt, zoals dat bij spaarlampen het geval is, is trouwens helemaal passé.

Led

Veelzijdigheid troef


Ledlampen zijn er in alle soorten fittingen en voor alle mogelijke stijlen - van vintage tot hypermodern. Zo vind je in onze collectie heel wat ledlampen die naadloos geïntegreerd zijn in designverlichting. Led en geometrisch design gaan hand in hand, daar zijn de BardMinimal en Vertical collecties het perfecte bewijs van.

Zoals gezegd ligt de tijd dat led beperkt was tot helder, wit licht al lang achter ons. Vandaag kan je met ledverlichting zelfs kiezen uit 50.000 wittinten en 16 miljoen kleuren, dankzij de slimme technologie van WiZ of Philips Hue

Smart = spaarzaam


Niet alleen op het gebied van kleurmogelijkheden zijn deze lampen grensverleggend, ze introduceren ook een wereld van slimme toepassingen. De Philips Hue Bridge maakt het mogelijk om jouw lampen van op afstand te bedienen via je smartphone en ze te koppelen aan allerlei leuke accessoires. Je kan ze bijvoorbeeld verbinden met draadloze bewegingssensoren, zowel voor binnen als buiten in de tuin of op de oprit. Zo brandt de lamp alleen wanneer het nodig is en bespaar je nog meer energie!
Led

Meer weten over onze collectie?

 Bekijk dan zeker ons volledige gamma.

Ontdek de voordelen van ledverlichting in de video:

Bekijk de collectie
WiZ
WiZ E27 75W 1055lm 2200K-6500K Globe Frosted
WiZ
WiZ E27 60W 806lm 2700K Globe Transparant
WiZ
WiZ E27 50W 640lm 2000K Globe Gouden coating
WiZ
WiZ E27 40W 470lm 2700K Globe Transparant
WiZ
WiZ E27 60W 806lm 2700K Lamp Frosted
WiZ
WiZ E14 40W 470lm 2200K-6500K Kaars Frosted
Philips HUE
Philips Hue White filament E27 7W 550lm 2000K Globe (G95)