24 augustus 2021 | Binnenverlichting

Steek je licht op… bij onze lichtadviseurs!

Leuk, verlichting kiezen voor je living, kapperszaak, vergaderzaal of atelier! Maar hoe begin je eraan? Onze lichtadviseurs weten gelukkig raad en maken op aanvraag een lichtplan voor jou. Dit mag je van hen verwachten.
“Als interieurarchitect ben ik ervan overtuigd dat belichting de final touch is voor de afwerking van een woning, horecazaak, winkel of bureel”, zegt onze lichtadviseur van Light Gallery Drogenbos

Architect van het licht

Een lichtadviseur is een expert in licht. Hij of zij weet precies hoe belangrijk natuurlijke lichtinval, positie van meubels en IP-waarden zijn. En dus ook welke verlichting voldoende sfeervol is als nachtlampje, hoeveel lichtpunten er nodig zijn voor die grote vergaderzaal, of wat de meest logische plek is voor lichtschakelaars. “Het juiste licht op de juiste plaats heeft immers een impact op je gemoed, werkvreugde en dus je gezondheid”, aldus onze lichtadviseur.

Een lichtplan

Als architect van het licht tekent de lichtadviseur, op basis van de renovatie- of bouwplannen, zijn advies uit op een lichtplan. Dat is een visuele voorstelling van de ideale lichtopstelling, de verschillende lichtpunten en de nodige bekabeling voor een bepaalde ruimte. Op deze manier zullen de lichtpunten juist ingekleurd zijn, zodat men overal de juiste verlichtingssterkte, kleurweergave en sfeer kan creëren.
Heb je al verlichting? Dan gaat de lichtadviseur creatief aan de slag met de aanwezige lichtpunten en bekabeling om de ruimte nog aangenamer te verlichten, zoals oplossingen met railsystemen.
blog lichtplan
blog lichtplan

Van kabels tot armatuur en installatie

Naast het lichtplan stelt onze lichtadviseur ook enkele producten uit onze winkel voor die perfect in jouw lichtplan passen. Geen zin om de verlichting zelf te installeren? Dan brengt de lichtexpert je in contact met professionele installateurs.
Interesse in een verlichtingsproject op maat? Maak een afspraak met een lichtadviseur in je buurt.