17 juni 2021 | Trends

Stoere verlichting voor een industrieel interieur

De sleutel tot een stijlvol industrieel interieur? Ruwe materialen en robuuste vormen spelen een glansrol, maar met perfect geïntegreerde eyecatchers maak je het plaatje helemaal af. De juiste verlichting bijvoorbeeld, zorgt in een industriële inrichting voor de stoere kers op de taart.
Grote open ruimtes, zoals in voormalige fabrieksgebouwen of scholen, zijn ideaal voor een interieur met een rauwe industriële toets. Denk aan onafgewerkte bakstenen muren, betonnen vloeren en stalen glaswanden die samen een heerlijke vintage sfeer creëren, maar toch warmte en gezelligheid uitstralen. Die lijn kun je perfect doortrekken in je verlichting!
Trends industrieel

Stoere blikvangers

Hoge plafonds zijn eigen aan industriële ruimtes, en dus zijn hanglampen een steengoede keuze. Ze zorgen voor het juiste licht op de juiste plaats en hebben bovendien een decoratief aspect dat de kracht van je interieur nog versterkt. De Salerno hanglamp is een stijlvolle eyecatcher met 1, 5 of 8 lichtpunten, die verkrijgbaar is in wit, zwart of lichtgrijs.

Het hoeft niet te verbazen dat zwart, wit en grijstinten vaak terugkomen in industriële interieurs. Om dat te doorbreken, kan je met gouden of bronzen lampen een bijzonder effect creëren. De warme kleuren van de Wire hanglamp of de authentieke bronzen look van de extravagante Cartesio hang- of vloerlamp passen bijvoorbeeld perfect in dit scenario.

Gedurfd geometrisch

Mag het wat speelser? Dan is de flexibele Crass hanglamp misschien wel precies wat je zoekt. Net zoals bij de opvallende vloerlamp-versie kan je bij de Crass lamp zelf de richting van de lichtbronnen aanpassen. Daardoor passen deze lampen perfect bij de zithoek waarin je graag even met een goed boek verdwijnt.
Wie gek is van geometrie, krijgt dan weer glinsteringen in de ogen van de zwarte Tortona hanglamp met z’n strakke design in metaal. Ook de Quadro Recht hanglamp in roestkleur en de zwarte Quadro 2 hanglamp of vloerlamp zijn mooie voorbeelden van geraffineerde geometrische design, in tegenstelling tot de Minerva reeks die resoluut voor rondingen kiest.


Trends industrieel
Trends industrieel

Retro toets

Wie aan een industriële interieurstijl denkt, denkt ook aan beweegbare spots met railsystemen. Deze rails, die onze lichtadviseurs op maat voor je kunnen bestellen, geven jouw interieur een leuke retro toets en met hun verplaatsbare lampen zorgen ze voor extra flexibiliteit. Trek je de industriële look ook graag door naar buiten? De verschillende wandlampen van Nordlux en Kandachu in staal en aluminium hebben een waterdichtheid van IP44 en voelen zich dus ook in een regenachtige omgeving als een vis in het water.

Maak je verlichting slim

Wist je dat je van alle bovenstaande lampen slimme verlichting kunt maken met een Philips Hue bulb? Zowel voor het GU10 als voor E27 formaat, kun je kiezen uit White Ambiance (met alle mogelijke tinten warm en koud witlicht) en White & Color Ambiance (met alle soorten wittinten en 16 miljoen kleuren).
Trends industrieel

Graag nog meer inspirerende ideeën? Bekijk dan zeker de rest van onze industriële lampen of duik in het volledige gamma van binnenverlichting.

Bekijk de collectie
Light Gallery
QUADRO Plafondlamp LED 1x 800lm Antraciet
Light Gallery
QUADRO Plafondlamp LED 1x 800lm Antraciet
Light Gallery
CARTESIO Wandlamp E27 1x Koper
Light Gallery
QUADRO2 Vloerlamp E27 1x Zwart
Light Gallery
CRASS Hanglamp E27 6x Zwart
Light Gallery
QUADRO Vloerlamp E27 1x Bruin
Light Gallery
ALAMBO Plafondlamp E27 5x Zwart
Light Gallery
ALAMBO Vloerlamp E27 1x Zwart
Light Gallery
ALAMBO Hanglamp E27 8x Zwart
Light Gallery
CARTESIO Hanglamp E27 3x Koper
Light Gallery
QUADRO Plafondlamp LED 8x 800lm Lichtgrijs
Light Gallery
QUADRO Plafondlamp LED 1x 800lm Rose goud
Light Gallery
CARTESIO Tafellamp E27 1x Koper
Light Gallery
CARTESIO Vloerlamp E27 3x Koper
Light Gallery
ALAMBO Wandlamp E27 1x Zwart