18 mei 2021 | Trends

Trending: minimalistische zwarte verlichting

Ben jij een fan van minimalisme, dan ben je gegarandeerd ook fan van zwart. Dus kozen we enkele minimalistische zwarte lampen uit om het orde- & ruimtegevoel in jouw moderne interieur te versterken. Van spots tot wandlampen en zelfs rails, er bestaan heel wat onopvallende, strakke designs. 

minimalisme

Moderne inbouwspots

De ultieme minimalistische verlichting verdwijnt in je plafond of muren, zoals de Koni of Maze inbouwspot. Draai een krachtige lichtbron met GU10 fitting in deze mini spots om ze in te zetten als primaire lichtbron, van de hal tot in de woonkamer. Of zet je er een schilderij of geërfd meubelstuk mee in de kijker, met de kantelbare armatuur. Wil je toch een unieker design, werp dan zeker je blik eens op de moderne Daisy inbouwspot of de asymmetrische Swap spot.

Minimalistische opbouwspots

Wil je de minimalistische stijl van je interieur doortrekken tot in de verlichting, dan kan dat met de zwarte Kosipo opbouwspots. Voor een slimme variant van dit design, kijk je naar de Philips Hue Runner opbouwspots. En dankzij de verschillende spots op één lichtpunt hoef je geen boorgaten en -stof te trotseren.
Kies je voor afzonderlijke spotverlichting, zoals de Kup ronde opbouwspot of Kup vierkante spot, houd dan ook rekening met de afstand ertussen. Hoe meer licht er nodig is, hoe minder afstand. Je badkamer of buitengevel vragen trouwens om waterbestendige armaturen, zoals de plensdichte Vanduo en Branco opbouwspots. Al kun je ze evengoed in je woonkamer ophangen.

minimalisme

minimalisme

Strakke zwarte wandlampen

Siert de zwarte, minimalistische trend ook je muren, overweeg dan de zwarte Kandachu rechthoekige wandlamp en Kandachu cilindervormige wandlamp. Deze lampen zijn waterdicht en daarom geschikt voor in de badkamer, maar ook buiten tegen de gevel... Of gewoon in elke binnenruimte. Wil je een dubbele lichtbundel in huis, dan hang je een of meerdere trendy Ferdi vierkante wandlampen op. Buitenshuis kan dit met de Box wandlamp.

Eenvoudige zwarte railsystemen

Railspots zijn de perfecte verlichting voor die New York loft of dat (te) hoge plafond. Of om dat ene verlichtingspunt op je plafond uit te breiden. Een zwarte railspot heeft een strakke uitstraling en is eenvoudig te monteren en te richten. En zo’n rail bestaat in alle maten! Toch wat hulp nodig? Onze lichtadviseurs ontwerpen een railsysteem op maat van jouw interieur.
Inspiratie nodig voor minimalistische verlichting in zwarttinten? Dat vind je maximaal in onze Light Gallery winkels of webshop.