20 april 2021 | Trends

Trendy verlichting: de zwarte lamp

Zwart, zwarter, zwartst! Telt jouw interieurcollectie nog geen zwarte lampen? Dan wordt het tijd om eens te snuisteren tussen onze wand-, plafond-, bureau- en vloerlampen. Want deze duistere verlichting past werkelijk in élk interieur. Hoe? Dat lees je hieronder.

Industrieel wonen

De zwarte lamp is helemaal in haar element in een industrieel interieur. Stem je verlichting dus af op je bakstenen muren, betonvloeren en stalen raamprofielen door te kiezen voor zwart metalen armaturen en zichtbare draden. Denk aan een opvallende vloerlamp met Hollywood-allureseen vloerlamp van een zwart metalen frame of filamentlampen in lange sockets aan zwarte draden.

Strak & modern

Wie thuis een less-is-more-principe toepast, kijkt naar lampendesigns met eenvoudige lijnen. Denk aan een strakke zwarte Bounce vloerlamp naast de sofa, zwarte opbouwspots in de slaapkamer of moderne sfeerverlichting. Wie net iets meer durft, maar toch graag binnen de grenzen van het modernisme loopt, kiest voor een zwarte wandlamp geïnspireerd op de basisvormen of een hanglamp in zwart boven de eettafel.

Scandinavisch interieur

De Scandinavische levensstijl mag dan nog niet helemaal overgewaaid zijn, het stijlvolle interieur deed dat alvast wel. Zwarte lampen combineer je in dit gezellige interieur met natuurlijke materialen zoals kurk, dierengeweien en hout. Wil je een speels effect, dan ga je voor een eenvoudige vormgeving die flirt met geometrische figuren, zoals de Stik hanglampenMinerva hanglampen of Arty hanglampen.

Romantische stijl

Krijg jij niet genoeg van velours kussens, brocante kasten, bloemenbehang en andere dromerige tierlantijntjes? Dan is deze Antonio hanglamp écht iets voor jou. Of waag je je liever aan een ware eyecatcher zoals een donkere kroonluchter?
blog zwart
blog zwart
blog zwart

Tast jij nog in het duister naar de opkomende interieurtrends? Wij verklappen de leukste verlichtingstrends voor jouw interieur.