10 februari 2022 | Binnenverlichting

Verbeter je welzijn met verlichting

Wist je dat verlichting je gevoel van welzijn en productiviteit beïnvloedt? Onaangenaam licht heeft een negatief effect op je prestaties, terwijl slimme verlichting die je dagritme volgt ze net boost. Ook vervelende kwaaltjes als hoofdpijn en slapeloosheid ruim je ermee van de baan. En je hebt er niet eens lichttherapie voor nodig! Is dat niet verlichtend?

24 uur lang het juiste licht

Dat we ons ’s morgens energiek en ’s avonds moe voelen, komt doordat ons lichaam het ritme van dag- en nachtlicht volgt. Als we in de winter te veel binnen zitten, wordt dit ritme verstoord. Gelukkig kan je daar een mouw aan passen met slimme verlichting die het gevoel van natuurlijk licht nabootst. Zowel de 24-uursritmetoepassing van WiZ als het dynamische lichtsysteem van Philips Hue gaan geleidelijk over van koel wit licht ’s morgens tot warm wit licht ’s avonds. Dat komt niet alleen je ogen, maar ook je gemoed en gezondheid ten goede. Met de vier voorgeprogrammeerde standen van Philips Hue (energie, concentratie, lezen en ontspanning) pas je het licht ook nog eens aan je activiteiten aan. Goed voor nog meer productiviteit!
blog well being

Het oog wil ook wat

Een bloemetje, de hond in zijn nest, je goedgevulde boekenkast… We worden blij van mooie dingen om ons heen. Daarom is ook een decoratieve lamp een ultieme humeurbooster. De Bounce-collectie met luxueuze goudaccenten, de stijlvolle Antonio- en Manuela-hanglampen, de artistieke Arty-hanglampen, de vintage Stik-collectie, de strakke Bard-collectie en de speelse Minerva-hanglampen brengen spontaan een glimlach op je gezicht. Wil je er de hele dag van genieten; van Zoommeeting tot Harry Potter-marathon? Kies dan voor dimbare lampen die je kan afstemmen op het moment en je gemoed. “Lumos”, zou Hermelien dan zeggen.  
blog well being
blog well being

In de spotlight

Heb je ook een foto, schilderij of ander kunstwerk waar je gelukkig van wordt? Zet het artistieke pareltje dan extra in de spotlight met opbouw- of inbouwspots. Je brengt zo niet alleen de focus naar de eyecatchers in je huis, maar zorgt ook voor extra gezelligheid dankzij de compacte lichtstraal van de spots. Geen Picasso of Panamarenko om het licht op te richten? Ook door zacht licht te laten schijnen tegen een lege muur maak je het extra knus in je living of slaapkamer. En dat doet natuurlijk wonderen voor je welzijn. Spot on!
Til je welzijn naar een hoger niveau met onze binnenverlichting.