1 juni 2021 | Binnenverlichting

Waarom kiezen voor minimalistische opbouwspots

Nog populairder dan inbouwspots zijn opbouwspots. Daar hebben hun eenvoudige installatie en steeds strakkere design vast wat mee te maken. We zetten alle voordelen van minimalistische opbouwspots op een rijtje én geven je in één klap inspirerende tips om je interieur in de (opbouw)spotlights te zetten!

#1 Eenvoudige montage

Geen boortalent? Opbouwspots monteer je niet ín het plafond of de muren, maar erop. En minimalistische opbouwspots betekent ook mini montagegaatjes.

#2 Minimale armatuur, maximum aan licht

Weinig verlichtingskabels, veel licht? Daarvoor hoef je heus geen eyecatchende armatuur te installeren. Ga voor eenvoudige opbouwarmatuur met meerdere lichtpunten.

#3 Een spot voor elke sfeer

Mini spots moeten niet onderdoen voor de normale variant en zijn meestal ook dimbaar en te gebruiken met ledverlichting. Voor elke ruimte de juiste sfeer creëren wordt zo een makkie.

#4 Voor elke stijl

Wit en haast onzichtbaar? Of shiny en zwart? Opbouwspots zijn er in alle maten, kleuren en stijlen. Waarom eens geen zwarte spot op een wit plafond? Durvers gaan voor een discosfeertje dankzij de Philips Hue White & Color Ambiance.

#5 Van straal tot bundel

Don’t be mistaken, een minispot heeft een krachtige lichtstraal die bovendien vrij te roteren is, net omdat de spot niet in het plafond zit. Hierdoor kun je de lichtbundel nauwkeurig richten op een fijn kunstwerk of de stralen net verdelen over gans de eettafel.
Minimalisme
Minimalisme