31 mei 2022 | Binnenverlichting

Welke lampen heb ik nodig om duurzaam te leven

Duurzaamheid is een hot topic. Minder vlees eten, minder de auto gebruiken, herbruikbare koffiebekers en nog zoveel meer dragen bij tot een beter milieu. Wist je dat door over te schakelen naar ledverlichting je per lamp tot €30 per jaar bespaart op je energiefactuur?

Ledverlichting = duurzaam

Vooraleer we tips geven over hoe je kan besparen met duurzame verlichting, willen we even stilstaan bij het woord duurzame verlichting. Wat betekent dit juist? Duurzame verlichting is verlichting die:

1. Langer meegaat
2. Zo min mogelijk energie verbruikt
3. Minimale impact hebben op het milieu

Ledverlichting voldoet aan alle bovenstaande criteria. Led lampen gaan veel langer mee dan halogeen-, gloei- en spaarlampen en hebben een gemiddelde levensduur van 20 jaar, ze verbruiken tot 85% minder energie en ze bevatten geen schadelijke stoffen zoals kwik. Bovendien worden ze minder warm, dit maakt dat ze dus veilig te gebruiken zijn in de buurt van kinderen en huisdieren. Laat je vooral niet afschrikken door de aankoopprijs, de langere levensduur en de besparing op je energiefactuur maken dat ruimschoots goed!
blog duurzame verlichting

Ledverlichting = sfeervol in elk hoekje van je huis én tuin

Waar plaats je nu juist het beste ledverlichting? Eenvoudigweg overal! Van led lichtbronnen tot led hanglampen, van de kleinste ruimte in je woning tot je tuinhuis. Er is voor ieder wat wils, zowel voor binnenverlichting als buitenverlichting. Alle lampen op onze website en in onze winkels bestaan uit ledverlichting. Je hebt de keuze uit geïntegreerde ledverlichting, dit zijn armaturen waarbij de lichtbron ingebouwd is. Je kan ook kiezen om een armatuur aan te kopen zonder lichtbron in. Hier moet je zelf nog een led lichtbron in plaatsen en kan je kiezen tussen een lichtbron die warmwit of koelwit licht schijnt. Of kies voor een dimbare led lichtbron, waarmee je eenvoudig de sfeer kunt aanpassen.

Ledverlichting = slimme verlichting

Dankzij de slimme verlichtingsmerken Philips HueWiZ en Philips Smart LED kom je nog een stap dichter bij een duurzaam leven. Slimme verlichting bestaat enkel uit ledverlichting en het gebruik van handige sensoren en een dimmer switch zorgen voor een extra duurzame oplossing. Sensoren zorgen ervoor dat je lampen enkel aanspringen als er iemand in de buurt is en gaan weer uit als er geen beweging wordt gedetecteerd. Je slimme lampen kan je ook dimmen met een dimmer switch, zo pas je eenvoudig de sfeer aan en dimbaar licht is ook beter voor het milieu.

Je kan je slimme verlichting ook bedienen met de gratis app op je smartphone. Via de app kan je handige timers of routines instellen die er voor zorgen dat je lampen pas aanspringen vanaf een bepaald uur of je kan er voor zorgen dat je lampen aanspringen op basis van de zonsop- en ondergang. Er zijn nog zo veel meer slimme duurzame verlichtingsoplossingen. Ontdek ze hier allemaal.

Koop nu
blog duurzame verlichting

Ben je op zoek naar de meest energiezuinige lamp?

Zoek dan naar een ledlamp waar het energielabel het dichts bij A ligt. De energielabels zijn sinds september 2021 gewijzigd. Een vroegere energielabel met A+++ komt nu overeen met het label D. Op deze wijze maakt Europa de weg vrij voor energiebesparende innovaties. Het zal dus een kwestie zijn van tijd vooraleer er LED-lampen op de markt zullen verschijnen met ergielabel A.

Bekijk de collectie
Philips
DORIS Plafondlamp LED 1x6W/600lm Rond Wit
Philips
DORIS Plafondlamp LED 1x6W/600lm Rond Zwart
Philips HUE
Hue CALLA Tuinpaal LED 1x8W/590lm Lichtgrijs
Philips
ALPENGLOW Wandlamp E27 1x Antraciet
Philips HUE
Hue INARA Wandlamp E27 1x7W Zwart