17 juni 2021 | Buitenverlichting

Zo zit dat: waterdichte buitenverlichting

Buitenverlichting kiezen is buitengewoon makkelijk als je weet waarop je moet letten: de IP-waarde. Wij geven een woordje uitleg én inspiratie om je tuin te decoreren met trendy grondspots, gevelspots, gevellampen en tuinpalen.
Kijk naar de IP-waarde van je buitenverlichting om te weten of die geschikt is voor de uitverkoren plek. De IP-waarde bestaat uit twee cijfers. Het eerste cijfer geeft aan hoe goed de lamp beschermd is tegen de impact van allerlei voorwerpen. Het tweede cijfer duidt op de bescherming tegen vocht. Voor buiten heb je minstens een IP23-waarde nodig. Een IP68-waarde is zelfs bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. 
waterdichte tuinverlichting

Grondspots

Licht mooie bloemperken, exotische bomen, bloeiende struiken of kunstobjecten uit met Apache inbouwgrondspot met IP67-waarde. Of leg het accent op de diepte of breedte van je tuin met meerdere grondspots in een lineaire opstelling.

Wandverlichting: spots

Wandspots, zoals de subtiele Aspen wandlampen met IP65-waarde, zetten je gevel in de kijker met een krachtige lichtbundel op je gevel.  
waterdichte tuinverlichting
waterdichte tuinverlichting

Gevelverlichting: wandlampen

Even subtiel als een wandspot, maar net dat tikkeltje decoratiever is gevelverlichting met een downlight, uplight of dubbele lichtbundel. Verkies je die laatste, overweeg dan de Kandachu wandlamp met IP54-waarde. Dé favoriet uit deze nieuwe outdoorcollectie is zonder twijfel de trendy zwarte Kandachu. 

Tuinverlichting

Tuinpaden verlichten doe je in stijl met de Ruka tuinpalen met IP54-waarde, gemaakt van een aluminium frame met een houtaccent voor een natuurlijke, warme look. Ga voor een tuinpaal op enkel-, knie- of heuphoogte.
waterdichte tuinverlichting
waterdichte tuinverlichting

Op zoek naar buitenverlichting met een extra touch?

Het Scandinavische verlichtingsmerk Nordlux ontwierp hippe designs zoals Fold, CantoFront, Blokhus in zwart, wit en zelfs zilver en goud, met IP44-waardes en hoger. Bekijk ook zeker de Nordlux lampen van gegalvaniseerd staal, want die zijn bestand tegen zowat alle weersomstandigheden en bieden een garantie van 15 jaar op anti-corrosie. 
Bekijk de collectie
Philips Philips PATIO Tuinpaal E27 1x Lichtgrijs
Philips Philips PATIO Tuinpaal E27 1x Lichtgrijs
Philips Philips BUSTAN Tuinpaal LED 2x5W/500lm Antraciet