Retour & omruiling

PRAKTISCH

Hoe retourneer ik gratis een product?*

Binnen de 21 dagen na ontvangst van je bestelling heb je recht om je pakket te retourneren. Je retourpakket moet in goede staat zijn in de orginele doos. Anders zijn wij genoodzaakt om je retour te weigeren.

  • Heb je geen account op onze website? Stuur een email naar helpdesk.light-gallery@signify.com met als onderwerpsregel “retourneren”. Gelieve je ordernummer (ORD) door te geven + je rekeningnummer waar we het retourbedrag op mogen terugstorten. Plak de retourlabel aan de buitenkant van de doos en breng het binnen bij een bpost-punt in België of een DHL-punt in Nederland.  

Wat moet ik doen als ik een beschadigd product heb ontvangen?

Neem een foto van je beschadigd product, stuur dit door naar helpdesk.light-gallery@signify.com en geef ook je ordernummer (ORD) door. We helpen je graag verder.

Wat moet ik doen als ik een artikel ontvang dat ik niet heb besteld?

Neem contact op met onze helpdesk om een retourlabel aan te vragen en breng je pakket binnen bij een bpost-punt.

Hoe betalen we je terug?

  • Retour via bpost of DHL: Gelieve tijdens je retouraanvraag meteen je rekeningnummer door te geven, wij streven er naar om binnen de 14 werkdagen nadat we het retourpakket hebben ontvangen, je terug te betalen op het gegeven rekeningnummer. 
Hoeveel dagen retourrecht heb ik?
Je hebt 21 dagen recht op omruiling. Je dient hiervoor je orgineel aankoopbewijs te kunnen voorleggen en het artikel moet in ongebruikte en onbeschadigde staat zijn in de orginele onbeschadigde verpakking.

IN DETAIL

Inruilen, retourzendingen en terugbetalingen

1. U kunt het Product aan Light Gallery retourneren of het recht op de diensten annuleren en een terugbetaling van de prijs van het geretourneerde Product (uitgezonderd kosten voor cadeauverpakkingen en dergelijke heffingen) of het recht op een dienst verkrijgen annuleren, op voorwaarde dat u binnen eenentwintig (21) kalenderdagen vanaf de leverdatum van het Product contact opneemt met Light Gallery. 

U kunt een Product niet retourneren en geen terugbetaling vorderen als het betreffende Product: 

a) software is die Light Gallery u verzegeld en ongebruikt heeft geleverd en waarvan u de verzegeling hebt verbroken of die u van de website hebt gedownload; of 

b) een gepersonaliseerd en/of aangepast product is dat overeenkomstig uw specificaties is vervaardigd. U kunt geen terugbetaling voor een dienst ontvangen als u de dienst al bent gaan gebruiken.

1.1. Als een Product foutief is geleverd of onvolledig of defect is en als u denkt dat u volgens paragraaf 8 hieronder recht hebt op vervanging of reparatie, neemt u contact op met Light Gallery. 

1.2. Indien u het/de bestelde Product(en) hebt ontvangen en u van gedachten bent veranderd over de aankoop, kunt u het Product retourneren of afzien van het recht op de dienst tegen terugbetaling, op voorwaarde dat u :

I. Light Gallery binnen eenentwintig (21) kalenderdagen vanaf de leverdatum van het Product of de aankoopdatum van de diensten op de hoogte brengt van uw besluit de overeenkomst te annuleren; en 

II. het/de Product(en) in de oorspronkelijke staat retourneert en dat de verzegeling van het/de Product(en) intact is; en 

III. het/de Product(en) overeenkomstig paragraaf 7.2 hieronder retourneert. Let op: zolang het/de Product(en) in uw bezit is/zijn, bent u verplicht het/de Product(en) veilig te bewaren.

Uiteraard kan u ook terecht in een van onze Light Gallery winkels waar u het product meteen kan omruilen en waar het product of de producten meteen kunnen gecontroleerd worden.

2. Ga als volgt te werk als u restitutie wilt aanvragen:

(i) Volg de retour-instructies en het gratis retourlabel bijgesloten in iedere verzenddoos, of maill Light Gallery via helpdesk.light-gallery@signify.com om de retournering te regelen. U ontvangt dan een Retour Label en een retourdocument.

(ii) Lever de retourzending vervolgens in bij een postpunt (België)of een DHL-parcelshop naar keuze.

(iii) Controleer voordat u Producten retourneert of u: 

1. Alle accessoires, met het Product meegeleverde garantieverklaringen en andere meegeleverde materialen (tenzij u anders geïnformeerd bent) hebt bijgevoegd; 

2. De volledige, oorspronkelijk met het Product meegeleverde verpakking hebt gebruikt; 

3. Het retourformulier bovenaan in de verzenddoos werd gelegd;

4. De verzenddoos deftig verzegeld werd;

5. Het correcte retourlabel hebt aangebracht aan de buitenzijde evan de verzenddoos nadat je alle overige eventueel aanwezige vezendlabels hebt verwijderd.

(iv) Door deze stappen te volgen helpt u ervoor te zorgen dat het Product of de Producten de juiste bestemming tijdig en in goede staat bereiken. Als u deze procedure niet volgt, kan dat ertoe leiden dat het geretourneerde Product of de geretourneerde Producten bij ontvangst worden geweigerd en dat uw recht op restitutie komt te vervallen.

(v) Light Gallery behoudt zich het recht voor Producten te weigeren die niet in overeenstemming met de hiervoor, en met name de in lid 7.1.2 en 7.2, vastgelegde bepalingen zijn geretourneerd.